Meld je hier aan als sportprofessional

Aanmelden
voor professionals

Wij zijn Powergirlz. Wij strijden voor gelijke kansen - met sportprofessionals, voor alle meiden.

Powergirlz brengt meiden van 8 tot 18 jaar in beweging in Almere. Powergirlz vindt dat iedereen het recht heeft om zonder remmingen te bewegen. Daarom strijden wij voor het creëren van een veilige en inspirerende omgeving – zogeheten ‘Powergirl Zones’ – waar meiden vrij kunnen sporten en bewegen.

Iedere meid moet in aanraking kunnen komen met verschillende sporten om te ontdekken waar ze energie uit haalt. Beweging zorgt voor gezonde en zelfverzekerde meiden: voor Powergirlz dus!

Meiden bewegen minder dan jongens: ze vallen eerder uit bij sportverenigingen en spelen minder vaak buiten. Hierdoor worden zij belemmerd in hun fysieke, sociale en persoonlijke ontwikkeling. Het doel van Powergirlz is om in samenwerking met sportprofessionals Zones te creëren waarin meisjes gestimuleerd worden om fanatiek en met plezier te bewegen.

Playground takeover.

Playground Takeover. Op woensdag 2 juni zijn wij de baas!

De hele middag kunnen we bewegen, lachen, beleven en ontdekken. Gaan we eens even laten zien wat we kunnen! Maak kennis met verschillende sporten zoals volleybal en cheerleaden.

Word ook een Powergirl en schrijf je nu in samen met je vriendin(nen) door de QR code te scannen of op de volgende link te klikken: https://hva.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_3UeyuOI1Edzvzi6 

Deelname is GRATIS. Wij hebben er zin in, hopelijk zien we je daar!

Bekijk evenement op Facebook
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Word Powergirl

zone
Powergirl Zone voor:
Meer zichtbaarheid voor jouw sport
Deskundigheidsbevordering van sportprofessionals
Gelijke kansen voor alle meiden
Een gezonder en socialer Almere
Zelfverzekerde, beweegvaardige en kansrijke meiden
Starterspakket en begeleiding voor jouw Powergirl Zone
Pionieren in het scheppen van een inspirerend en veilig sportklimaat
Meer meiden bij en door jou in beweging

Als Powergirl Zone ben je onderdeel van een netwerk van sportprofessionals dat ervaringen en kennis met elkaar deelt.
Je deelt onze missie en draagt haar uit: met behulp van onze methodische kennis en ervaring creëer jij een veilige en inspirerende omgeving waarin meisjes op gelijkwaardige manier kunnen sporten. Je creëert beweegkansen voor meisjes en ondersteunt hun ontwikkeling.

Ben jij een sportprofessional (zoals een vereniging, sportschool of docent LO)? Dan kun jij ons inschakelen om meer uit de meiden te halen die al bij je sporten en nieuwe meiden aan je binden via een motiverende sportbeleving. De meiden ontdekken wat jouw sportaanbod voor ze kan doen en of het bij ze past. De meiden die al lid bij je zijn vervullen een voorbeeldrol en inspireren hun omgeving om ook bij jou te (blijven) sporten!

Nieuwsgierig geworden naar Powergirlz?
Neem contact met ons op via info@powergirlz.nl

Meld je aan als sportprofessional
De afgebeelde kleuren van de Powerwear beelden kunnen afwijken van de werkelijkheid. Derhalve kunnen geen rechten ontleend worden aan de getoonde afbeeldingen met betrekking tot kleur.
Binnenkort verkrijgbaar

Powergirlz

powerwear

Als je Powergirl bent of Powergirlz ondersteunt draag je natuurlijk onze Powerwear! Zo laat je zien dat je trots bent op Powergirlz.

Binnenkort kun je onze Powerwear in verschillende maten en in allerlei kleuren bestellen.

Wij schrijven

vette posts

Powergirlz: Terugblik en Toekomstplannen

We blikken hier terug op een jaar vol Powergirlz en nemen je mee in de plannen voor de komende tijd.

Lees deze post
May 31, 2022

Hoera! De training is er

Met trots kunnen we vertellen dat de eerste Zone onze bewustwordingstraining er al op heeft zitten.

Lees deze post
May 31, 2022

Ambassadeur Bo Kramer

In het zonnetje als ambassadeur van Powergirlz is onze Bo Kramer.

Lees deze post
May 31, 2022
Bekijk alle blog posts

Ik ren als een meisje

goed hè

Eat your heart
out Hakim

op je stropdas!

Mijn bal-let?

volleybal

Ik sla als
een meisje

pas maar op!

Denise Kielholtz, ook wel bekend als ‘Miss Dynamite’, won verscheidene medailles op de Nederlandse kampioenschappen judo, en maakte in 2015 haar debuut in de mixed martial arts(MMA). Inmiddels is ze zesvoudig kampioen kickboksen en wereldkampioen thaiboksen.

“Sport betekent heel veel voor mij. Het is de rode draad die me begeleidt door het leven. Je voelt je veel sterker – zowel mentaal als fysiek – door sport. Zo sta je veel sterker in je schoenen.”

Denise Kielhotz
Professioneel kickbokser
en MMA vechter uit Almere
Bo Kramer
Professioneel rolstoelbasketbal speler uit Almere

Bij Bo Kramer werd op haar elfde botkanker geconstateerd. Na een heftige operatie kwam ze in aanraking met rolstoelbasketbal. In 2016 won ze een bronzen medaille op deParalympische spelen in Rio de Janeiro.

“Als meisje moet je je niks aantrekken van wat alles en iedereen vindt. Een droom begint bij jezelf en als jij het waar wilt maken, ben ik ervan overtuigd dat je er gaat komen.”

Denise de Haan begon op haar twaalfde met wakeboarden. Met haar prestaties, zowel achter de kabel als de boot (meermaals Nederlands en Europees kampioen, eenmaal wereldkampioen) is zij de meest succesvolle vrouwelijke wakeboarder uit Nederland aller tijden.

“Als kind heb ik gemerkt dat sporten goed is voor je lijf en dat die hormonale dingen in je hoofd fatsoenlijk gaan werken. Je voelt je gewoon veel lekkerder als je in beweging komt.”

Denise de Haan
Voormalig professioneel wakeboarder uit Almere

Meld je als sport aanbieder aan en word ook Powergirl Zone!

Als sportprofessional word je onderdeel van ons kennisnetwerk waarmee we samen werken aan het bevorderen van de sport- en bewegingskansen voor meisjes in Almere.

Meer weten? Stuur ons een mail of vul hiernaast het contactformulier in.

info@powergirlz.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Bedankt! Jouw verzoek tot aanmelding is verstuurd! We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Oops! Er ging iets verkeerd. Probeer opnieuw of stuur ons een bericht via ons emailadres.